друкувати


Громада Івано-Франківська та чиновники визначилися з місцем під пам'ятник Шевченку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-18 04:30:18

Дійшли згоди. Після двадцятирічної суперечки громада Івано-Франківська та чиновники таки визначилися з місцем встановлення пам'ятника Тарасу Шевченку.

За декілька днів він постане у міському парку. Це буде триметровий монумент, виконаний відомим українським скульптором-емігрантом Лео Молом. Саме його митець виконав спеціально для Івано-Франківська.

Однак місце йому знайшлось не одразу. Відтак близько трьох років пам'ятник припадав пилом на будівельному складі. Такий факт, кажуть міські чиновники, неабияк занепокоїв людей з різних міст України та світу. Аби вирішити питання з місцем встановлення пам'ятника у міськраді створили спеціальну комісію. До неї увійшли відомі громадські діячі, письменники, історики, архітектори тощо. На розгляд фахівців було представлено декілька пропозицій — площа перед адмінбудинком, Вічевий майдан, сквер біля медакадемії та міський парк. На останньому варіанті і зупинилися. Таке рішення фахівці називають соломоновим. Нині у міському парку повним ходом йдуть роботи із встановлення довгоочікуваного пам'ятника. Офіційне відкриття монументу відбудеться 22 травня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»