друкувати


В Прикарпатському університеті буде відкрито факультет португальської мови

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-18 02:30:46

Як і планувалося, Угоду про міжрегіональне співробітництво між Івано-Франківською областю і округом Алгарве, що є головною курортною зоною Португалії, підписав днями голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, перебуваючи там разом з делегацією «з метою презентації економічного, інвестиційного і туристичного потенціалу області».

Як наголосив Михайло Вишиванюк, важливим є той факт, що такі ж угоди про співпрацю підписали Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника, який представляв проректор з міжнародного співробітництва Ігор Ципенда, і Алгарвський університет.

«Є домовленості, що діти з Івано-Франківщини зможуть навчатися в університеті міста Алгарве, - запевнив Михайло Вишиванюк. - Триватиме обмін досвідом і науковцями. І ще: найближчим часом в Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника буде відкрито факультет португальської мови, а в Алгарвському університеті - відповідно український факультет».

«Ми зі свого боку робимо усе, аби якомога швидше адаптуватися до Європейського Союзу», - наголосив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

Довідково: Алгарве - історична провінція на півдні Португалії. За колишнім територіальним поділом цієї країни до конституції 1976 року, була однією з 11 португальських провінцій. Алгарве було приєднане до Португалії 1253 року (до того належало маврам). Сьогодні цей економіко-статистичний регіон є чи не найпопулярнішим місцем відпочинку серед туристів. Розвинуті також сільське господарство, рибальство, виноробство та гірнича справа. Територія провінції становить 4 960 кв.км, населення — 421,5 тис. осіб. Густота населення — 85 осіб/кв.км. Адміністративним центром є місто Фару, що одночасно є центром однойменного округу.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА