друкувати


У Івано-Франківську відбулась виставка «Орнаментальне ковальство 2011»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-13 04:45:37

Все можуть ковалі. У Івано-Франківську відбулась виставка «Орнаментальне ковальство 2011». Майстри металу з усієї України та світу привезли на огляд мешканців та гостей міста близько сотні унікальних авторських робіт.

Серед експонатів букети троянд, настінні бра, картини, чудернацькі тварини та навіть ось така скрипка. А ще ціла колекція різноманітних кованих підсвічників. Своїми роботами, кажуть організатори, майстри довели, що ковальство — це не ремісництво, а справжнє мистецтво.

Заслужений художник України зі Львова Олег Боньковський один з перших, кому належить відродження ковальського мистецтва. На виставку майстер привіз ось таку металеву скульптуру. Це матір, яка тримає на руках немовля. Все геніальне просте-саме так описує коваль свою роботу «Спи синочку спи». На виставку завітало чимало поціновувачів художнього ковальства. Народження такої краси зі шматка металу зачаровує глядачів. Цьогоріч виставці «Орнаментальне ковальство» виповнилося рівно десять років. Організатори обіцяють вже наступного року підготувати для мешканців Івано-Франківська виставку робіт молодих художників по металу з різноманітних навчальних закладів України та світу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»