друкувати


Діалог влади і бізнесу розпочали з переліку проблем

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-13 12:30:12

Діалог влади і бізнесу. У залі облмуздрамтеатру керівники міста та області, податківці та правоохоронці близько двох годин шукали спільну мову з підприємцями Прикарпаття.

Розпочали з переліку проблем. А їх не бракує. Жорсткий контроль профільних інстанцій, корупція, відсутність стимулюючих факторів на кшталт фінансової допомоги та дешевих кредитних ресурсів. А ще свавілля з боку місцевої влади. Як приклад підприємці наводять неприйнятні на їх думку відносини між власниками ринків та продавцями. Мовляв в договорах оренди не вказано переліку платних послуг, які надає адміністрація ринку. Хоча за законом такий кошторис має бути.

Турбує місцевих підприємців і вкрай висока плата за землю, яку встановили міські чиновники. Не погодившись з таким рішенням 9-т виробничих компаній різної форми власності подали до верховного суду України. Ця інстанція задовольнила позов підприємців. Однак рішення суду, бідкаються підприємці, нині у міськраді ігнорують. Усі проблеми голова облдержадміністрації пообіцяв вирішити у робочому порядку. Михайло Вишиванюк запевнив, влада зацікавлена у тому, аби бізнес на Прикарпатті мав комфортні умови для розвитку. Адже саме він є одним з основних джерел наповнення бюджету. Надходження до якого цьогоріч, констатує губернатор, були доволі непоганими. Окрім того Михайло Вишиванюк взяв на себе зобов'язання потреби бізнесу доносити до керівництва уряду. А такі форуми обіцяє зробити традиційними. І вже назвав наступну дату зустрічі-кінець вересня, початок жовтня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»