друкувати


Україна вперше перебирає головування у Раді Європи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-11 03:30:28

11 травня Україна вперше за майже шістнадцятирічну історію свого членства в Комітеті міністрів Ради Європи перебирає на себе головування в цій організації.

У МЗС України вже визначили пріоритети головування України у Раді Європи: серед них, зокрема, сприяти дотриманню прав дитини, а також розвиткові місцевого самоврядування.

Деякі експерти припускають, що головування в Комітеті міністрів може зробити більш прозорим процес конституційної реформи в Україні. Крім того, успішне виконання Україною своїх обов'язків може сприяти швидкому підписанню Угоди про асоціацію і прискорить інтеграцію України у Євросоюз.

"Період, поки ми будемо головувати, буде дуже важливим для України. Якщо ми зможемо цим скористатися, перспектива нашого вступу в Євросоюз може наблизитися значно швидше, ніж очікувалося", - зазначив голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи Іван Попеску.

Головування в комітеті Україні передасть Туреччина на засіданні у Стамбулі. Україна головуватиме у Раді Європи до листопада 2011 року. Опісля її місце посяде Великобританія.

Джерело: ТСН