друкувати


25 миттєвостей української фортепіанної музики у виконанні О.Козаренка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-11 04:45:39

В рамках фестивалю "Прикарпатська весна-2011" в Івано-Франківську з концертом фортепіанної музики побував видатний український композитор, піаніст, доктор мистецтвознавства, професор, уродженець Коломиї Олександр Козаренко.

Програма концерту складена з творів різних українських композиторів, в тому числі і самого Олександра Володимировича, і є плодом багаторічної праці піаніста. З нею він подорожує різними містами України, Польщі і Німеччини. В Івано-Франківську маестро побував уперше.

Олександр Козаренко:

А на зустрічі з колегами в музичному училищі ім. Січинського композитор представив свій потужний доробок у жанрі ораторії. Загалом як композитор Володимир Козаренко працює у жанрах симфонічної, оперної, балетної, хорової, камерно-інструментальної, вокальної та театральної музики. Його твори увійшли до репертуару провідних колективів та виконавців України, виконувалися в Україні та у багатьох країнах світу, зокрема на міжнародних фестивалях Києва, Львова, Одеси, а також у Польщі, Словаччині, Німеччині. Як музикознавець опікується проблемами національної характерності української професійної композиторської творчості.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК