друкувати


Візи деяких країн Шенгенської зони для українців стали вдвічі дорожчі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-05-11 11:45:27

Візи деяких країн Шенгенської зони для українців стали вдвічі дорожчі. Посольства вирішили працювати через офіційних посередників і створили "візові центри", які за свої послуги беруть понад триста гривень і забезпечують комфортом. До такого рішення підштовхнули постійні черги біля посольств.

Так звані візові центри нині обслуговують 7 посольств - Франції, Іспанії, Італії, Нідерландів, Бельгії, Фінляндії та Данії.

Навколо візового центру виросли цілі мобільні офіси. Ксерокс, фото, страхування – будь яка послуга у приймальні на колесах. Особливо кмітливі за додаткову плату пропонують сприяння в отриманні шенгену, щоправда, усе потай і ніякої гарантії.

Якщо не піддаватися на такі пропозиції, оформлення шенгенської візи через сервісний центр коштуватиме 65 євро. Натомість більше комфорту і відсутність черги. Щоправда на лояльність до українців це ніяк не позначилося.

Документи на дитину для італійців нині треба завіряти в Мінюсті, процедура триває 10 робочих днів. Тому подорож до Італії туристичні фірми пропонують планувати мінімум за 3 тижні.

Джерело: ТСН