друкувати


За незаконний домофон – штраф

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-21 04:30:05

Встановлення домофонів в під’їздах багатоквартирних будинків повинно відбуватись виключно через ЖЕО, - переконаний Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус.

«Якщо фірма хоче встановити домофон, - зазначив міський голова, - вона має звернутись перед тим до керівництва ЖЕО і подати документи про те, що всі 100 % мешканців з цим згодні».

До такого висновку мера спонукала чимала кількість скарг мешканців обласного центру про те, що в погоні за прибутком місцеві підприємці масово встановлюють в будинках домофони, не заручившись згодою усіх мешканців під’їзду, що є порушенням чинного законодавства. Він пообіцяв звільнити з посади керівників тих житлово-експлуатаційних організацій, на території яких продовжуватиметься незаконне встановлення пристроїв.

Як повідомив перший заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства Микола Матіїв, сьогодні підприємницькою діяльністю у сфері реалізації та встановлення домофонних систем в місті займаються 18 фірм. Наради, присвячені проблемі дотримання законності при здійсненні такої діяльності відвідують лише представники двох – трьох. З метою припинення фактів встановлення домофонів без згоди мешканців, керівництвом УЖКГ досягнуто домовленостей з керівництвом РЕМ про те, що їх інспектори виявлятимуть такі факти і накладатимуть адмінстягнення на тих, хто незаконно встановлює домофонні системи.

Автор: Сергій БІЛИЙ