друкувати


Прикарпатський юридичний інститут суттєво обмежить набір курсантів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-16 09:00:38

Адміністративна реформа в Україні торкнулась і навчальних закладів системи МВС. Так, як повідомив сьогодні начальник Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету МВС полковник міліції Мирослав Бучко, цьогорічний набір курсантів вказаного вишу планується скоротити до 25 місць. Зміняться і вимоги до абітурієнтів. Відтепер претендувати на право стати курсантом міліцейського навчального закладу зможуть лише хлопці, які відслужили строкову службу у Збройних силах України та інших військових формування.

Зі слів пана Бучка, раніше середня кількість курсантів, яку щороку приймали до інституту на державну форму навчання, становила 150 – 160 осіб. Зменшення ж набору до ПЮІ пов’язане із загальним скороченням чисельності органів внутрішніх справ на 30 %. Таке скорочення власне стосується не тільки особового складу, а й цілих структур. Зокрема, як розповів сьогодні заступник начальника департаменту громадської безпеки – начальник управління дільничних інспекторів міліції Міністерства внутрішніх справ полковник міліції Аркадій Запорожцев, в міністерстві в тому числі вирішувалось питання про доцільність існування такої кількості навчальних закладів системи МВС, яка є на сьогоднішній день. Втім, керівництву Львівського державного університету МВС вдалося обґрунтувати необхідність функціонування свого вишу, а при ньому Прикарпатського юридичного інституту як єдиного в Україні спеціалізованого навчального закладу з підготовки дільничних інспекторів міліції. Наразі, щоправда, невідомо, в якій формі існувати ПЮІ: чи буде це Інститут, а чи філія ЛьвДУВС.

Що ж до спеціальностей, за якими готуватимуть офіцерів міліції, то вони, зі слів М.Бучка залишаться незмінними: юристи-правоохоронці, соціальні працівники та фахівці з автомобільної справи для підрозділів ДАІ.

Автор: Сергій БІЛИЙ