друкувати


Вийшла програма для захисту монітора від підглядання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-13 04:30:12

Компанія Oculis Labs анонсувала свій новий програмний продукт під назвою PrivateEye. Він призначений для захисту монітора персонального комп'ютера або ноутбука від погляду тих, кому це заборонено. Простіше кажучи – від підглядання. Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

Дія програми заснована на аналізі зображення з веб-камери, якою зараз оснащені практично всі комп'ютери. Вона виділяє на картинці обличчя людини і аналізує його, порівнюючи з еталонним зображенням в своїй базі. Якщо авторизований користувач відійшов від комп'ютера - зображення на моніторі наповнюється перешкодами і прочитати дані з нього неможливо. Аналогічно відбувається, якщо хтось намагається заглянути через плече працюючої людини, тільки в цьому випадку програма додатково видає попередження про виявлення зловмисника.

Крадіжка даних з екранів комп'ютерів за останні роки набула катастрофічного масштабу. Багато співробітників великих компаній проводять обід, працюючи за персональними ноутбуками в кафе. А зловмисники користуються цим, без особливих зусиль отримуючи доступ до важливих відомостей. PrivateEye допоможе вирішити цю проблему.

Джерело: ТСН