друкувати


М.Вишиванюк: Пора наводити порядок із необробленою землею

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-13 01:30:16

Про намір обласної влади провести інвентаризацію необроблених сільськогосподарських земель в області заявив на прес-конференції 12 квітня голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, вже вдруге.

Наголосивши при цьому: «Пора наводити в цьому порядок: або ґаздуємо, або передаємо тому, хто ґаздуватиме, а вирощувати будяки, кропиви цього року не дозволимо нікому».

За словами голови ОДА, є домовленість з обласною радою про створення відповідної комісії, яка проведе облік земель. Такі ж комісії будуть створені також в районах. Після проведення інвентаризації рішенням обласної і районних рад необроблені землі будуть вилучені та передані в землі запасу сільських рад, запевнив Михайло Вишиванюк. Наразі земель, які заросли бур’янами, на Івано-Франківщині не менше 30 тисяч гектарів.

Відповідаючи на запитання місцевих журналістів щодо правових аспектів земельної інвентаризації, Михайло Вишиванюк заявив: «Місцеві ради вправі ухвалювати рішення, які стосуються території громади. Криміналу тут нема».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА