друкувати


Туристичний європотенціал Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-13 12:30:54

Оцінити туристичний потенціал Прикарпаття прибули бізнесмени з Німеччини, Австрії та Польщі. Три дні представники турфірм з цих країн оглядали кращі рекреаційні та історичні місця області, загалом близько 15-ти об'єктів.

Сьогодні Галичина, кажуть організатори візиту, для європейців — маловідомий туристичний об'єкт навіть на фоні усієї України. Це зумовлене прикордонним розташуванням регіону ще з часів Радянського Союзу. Однак інтерес до Західних областей, зокрема Івано-Франківщини в іноземців щороку зростає.

В підсумку гості залишились здивовані чистою природою та кількістю церков і монастирів на Прикарпатті. До того ж Західна Україна має чимало спільних сторінок історії з австрійськими та польськими націями. Тому, анонсують іноземці, вже цього року на Івано-Франківщині може побільшати відвідувачів з так званими «ностальгійними» і культурними турами. Відлякати закордонних гостей може хіба що стан українських доріг. Також іноземці провели зустріч за «круглим столом» з представниками туристичних підприємств Івано-Франківщини.

Джерело: Радіо «Західний полюс»