друкувати


Європейська медицина може бути і буде в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-13 03:30:53

Європейська медицина може бути і буде в Івано-Франківську. В цьому запевнив журналістів міський голова Віктор Анушкевичус після відвідин центральної міської клінічної лікарні.

Потужна реконструкція тут розпочалася ще в 2008. Роботи були досить об'ємними, адже проводилася повна прокладка дренажної системи. В цьому підвалі ще донедавна було по коліна води, зараз сучасні нові труби та ошатна плитка. Аби довести все до ладу, кажуть медики, потрібно не один мільйон гривень.

Мер запевняє головне не зупинятися на досягнутому, гроші знайдуться, адже медицина залишається одним із пріоритетних напрямків роботи. Окрім ремонтних робіт, та оновлення палат медики можуть похвалитися і сучасним обладнанням. Ось це найновіша у місті операційна. Ще тисяч 200–300 і вона функціонуватиме на повну. Однак гордістю центральної міської лікарні є надсучасний ангіограф. В Україні таких апаратів лише 4, в Івано-Франківську наймодерніший, придбаний за кошти держслужбовців. Вже до дня міста, планують медики, івано-франківців лікуватимуть за допомогою сучасного обладнання. Поміж тим по мірі фінансування триватимуть ремонтні роботи. Адже в лікарні ще потрібно провести заміну вікон, підлоги, системи вентиляції, тощо.

Джерело: Радіо «Західний полюс»