друкувати


Лірика і музика разом — це не обов'язково пісня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-13 11:30:34

Лірика і музика разом — це не обов'язково пісня. В даному випадку — презентація книги закарпатського письменника Валентина Кузана.

Дебютна збірка молодого професійного фотографа, поета й музиканта з Ужгорода побачила світ наприкінці 2010-го. У ній неримовані вірші, а на додачу — увесь спектр людських емоцій. Музика, на думку письменника, це також концентрація емоцій. Саме тому презентація книги «щось» перетворилась на музично-літературний проект.

Його назва — «02:00», або «Друга година ночі» — на честь однойменного, символічного для автора вірша зі збірки. Друга частина проекту — це музика композитора Дмитра Павлова, якого називають людиною-оркестром. Адже цей унікальний виконавець, розповів Валентин Кузан, володіє дванадцятьма музичними інструментами. Щоправда, з собою привіз лише два з них. Івано-Франківськ — десяте місто, яке навідав проект «02:00» в рамках свого всеукраїнського турне на підтримку книги «Щось». Презентації заплановані в найбільших культурних центрах України, а також на Міжнародному літературному фестивалі в місті Лева у вересні 2011 року.

Джерело: Радіо «Західний полюс»