друкувати


Ю.Соловей: Україна має переймати позитивний досвід сусідніх країн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-13 10:30:25

Україна має переймати позитивний досвід сусідніх країн щодо вдосконалення системи демократичного врядування, та, зокрема, впроваджувати кращі досягнення Грузії у різноманітних сферах державного регулювання. Про це під час зустрічі з журналістами заявив голова Громадського форуму Юрій Соловей.

Днями за його ініціативи делегація Івано-Франківська відвідала Грузію. Українські депутати, громадські діячі, журналісти та підприємці вивчали позитивний досвід реформ у соціальній, економічній та комунальній сферах, які в останні роки успішно реалізуються у цій країні.

З відсталої посткомуністичної країни, в якій ще недавно були ті ж проблеми, що і в Україні, буквально за 5 років Грузія перетворилась на державу, в якій сьогодні жоден чиновник не посміє взяти хабар і при цьому отримує хорошу заробітну плату (в середньому 1000 доларів США), в якій люди бачать реальну перспективу, а рівень довіри населення до поліції третій після православної церкви та армії і становить понад 82%.

Саме тому вивчення та застосування позитивного досвіду цієї країни є вкрай важливим для України, - вважає лідер Громадського форуму.

«Необхідність впровадження передового досвіду Грузії є надзвичайно важливим для нас, - каже Юрій Соловей, - адже кращого прикладу для подолання корупції та реформування системи управління годі й шукати». Способи боротьби з корупцією та методи економічного регулювання мають знайти поширення і в Україні.

Ознайомлюючись із досягненнями грузинів, українська делегація, у складі якої були Юрій Соловей, Володимир Чорноус, Роман Тимків, Руслан Коцаба та ін., зустрілися із мерами найбільших міст Грузії – Тбілісі, Батумі та Руставі, відвідали та ознайомились із організацією роботи у державних установах країни, а також мали плідну зустріч із представниками уряду Грузії та Аджарської автономії.

Джерело: Прес-служба ІФООГ “Громадський Форум Івано-Франківська”