друкувати


Казка від фіналіста Євробачення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-12 02:30:48

Любов до книги сама не приходить. Її необхідно прививати. Ця думка особливо актуальна сьогодні, коли чимало дітей по кілька годин, а подекуди і по кілька діб не виходять з-за комп’ютерів, коли комп’ютерні ігри та соціальні мережі замінили їм реальність, коли віртуальні алгоритми відкидають, неначе непотріб, прагнення мрій та фантазій. А хто ж іще краще прививатиме цю любов, як не визнані в молодіжному середовищі авторитети.

В цьому переконані і керівники Івано-Франківського культурно-мистецького центру «Є», які організували 10 квітня дитячі читання казки Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили», запросивши до участі в них фронтмена гурту «Гринджоли» Романа Калина.

Як стверджує арт-менеджер КМЦ «Є» Вікторія Мартинович, книга заснована на реальних подіях. Прототипом для головного її героя став силач з Закарпаття Іван Фірцак, а передмову до казки написав відомий в світі український стронгмен Василь Вірастюк. Всі ці обставини, а такоє той факт, що читати книгу дітям прийшов відомий співак – учасник пісенного конкурсу Євробачення зіграли свою роль, викликавши неабиякий інтерес у івано-франківської малечі.

«Роман Калин з радістю погодився почитати дітям казку про українського силача, – розповідає пані Мартинович, – Цікаво, що учасник Євробачення вміє читати не лише виразно, з інтонацією, але й на різні голоси, так що дітки могли цілковито уявити собі події казки, начебто герої розповідали про себе самі. Він так захопився читанням, що й не помітив, як прочитав дві третини казки».

Слід відзначити, що діти залюбки слухали улюбленого співака і коли той все ж таки відірвався від читання, дружньо просили його прийти до них ще і почитати ще щось цікавеньке. Зі слів пані Вікторії, це вже не вперше КМЦ «Є» влаштовує подібні читання. «Така форма знайомства з книгою, – стверджує вона, – особливо припадає до душі дітям, і ми плануємо продовжувати цю добру традицію і в подальшому».

Автор: Сергій БІЛИЙ