друкувати


Фізкультура — не шкільний предмет, а відпочинок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-08 02:30:32

Фізкультура — не шкільний предмет, а відпочинок. В Міністерстві освіти пропонують відмінити оцінювання на уроках фізкультури в початкових класах. Це передбачено новими держстандартами початкової школи, які зараз розглядає Кабмін.

Якщо влада дасть їм зелене світло — нововведення вступить в дію уже з вересня. До таких кроків швидше за все сприяло те,що за останні 6 років на уроках фізкультури в Україні померло 18 дітей. Франківські освітяни до можливих змін ставляться скептично. Кажуть навчальні програми, за якими нині займаються школярі полегшені. Батьки до такої ініціативи відносяться неоднозначно. Одні вважають, що фізкультура — це задоволення від руху та збереження здоров'я. Даний предмет без оцінок сприятиме отриманню задоволення від нього. А от майстер спорту міжнародного класу Роман Вірастюк впевнений відміна оцінювання призведе до немічності нації. Тому, як батько школяра стурбований тим, що чи не найважливіший предмет — перетвориться на банальну зарядку.

Медики ідею Міносвіти підтримують. Оцінка,кажуть не головне. Важливо аби залишалися самі уроки. Адже навіть зараз діти не отримують потрібного фізичного навантаження — із 11 годин займаються лише 2–3 на тиждень. Можновладці запевняють скасовувати фізкультуру ніхто не збирається як і недолюблені багатьма нормативи. Крім того у старшокласників фізкультура таки оцінюватиметься.

Джерело: Радіо «Західний полюс»