друкувати


З військової служби – у запас!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-08 10:45:59

7 квітня у військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України в рамках призовної кампанії “Весна-2011” розпочалося звільнення військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки служби.

Так, в 80-му окремому аеромобільному полку відбулася урочиста церемонія вшанування найкращих військовослужбовців, які звільнилися з військової служби у запас. За усталеною традицією воїни-десантники здійснили ритуал прощання з Бойовим прапором частини: вишикувавшись у дві шеренги вони стали на коліно і знявши блакитні берети схилили перед знаменом свої голови. Після цього у присутності всього особового складу командир військової частини полковник Віктор Копачинський привітав колишніх строковиків з успішним завершенням військової служби та оголосив подяку за сумлінне виконання громадянського обов’язку.

– Сьогодні, ми прощаємося з військовослужбовцями, які своєю чесною та наполегливою працею вибороли право першими звільнитися у запас, – так розпочав свій виступ полковник Віктор Копачинський. – Одягнувши рік назад берет та тільник, вони самовіддано опановували ази військового мистецтва, в учбових класах та під час польових виходів відточували професійну майстерність. На скільки добре вони це робили свідчить той факт, що наш полк минулого року став однією з кращих військових частин у Сухопутних військах Збройних Сил України. Від себе особисто та від офіцерів полку дякую вам, товариші солдати й сержанти, за те, що впродовж служби не зганьбили аеромобільних військ. Хочу зазначити, що ми завжди будемо раді вас бачити, і, сподіваюсь, незабаром ви повернетеся до нас, але вже на контрактну службу, – висловив сподівання командир полку.

Від імені військовослужбовців, які відслужили встановлений термін виступив заступник командира взводу молодший сержант Тарас Гева. Він подякував офіцерам та командирам за ту працю, яку вони вклали у їхнє виховання і висловив сподівання, що військовий гарт здобутий в аеромобільних військах стане у нагоді під час подальшого цивільного життя.

Першими звільнитися у запас отримали право й 47 кращих сержантів й солдатів 24-ї окремої механізованої бригади, дислокованої на Львівщині. Командир з’єднання полковник Олександр Павлюк вручив військовослужбовцям листи-подяки за сумлінне виконання службових обов’язків протягом служби на адресу батьків.

– Під час весняної призовної кампанії з 24-ї окремої механізованої бригади буде звільнено в запас більше ніж 450 військовослужбовців, – повідомив полковник Олександр Павлюк.

У військових частинах Рівненського гарнізону, під керівництвом командирів військових частин, також відбулися урочисті проводи перших 12 військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлені строки.

Вітаючи кращих сержантів і солдатів з вагомою подією в їхньому житті командир окремого лінійно-вузлового полку зв’язку полковник Сергій Патапов подякував підлеглим за службу та зауважив, що кожен з них, за рік служби став професіоналом військової справи, гідним чоловіком та справжнім захисником Вітчизни.

– Сподіваюсь, що уроки життя, які ви вивчили у військовій частині, запам’ятаються назавжди. Вірю, що знання та навики здобуті у лавах Збройних Сил України стануть в нагоді кожному з вас, – підкреслив полковник Сергій Патапов.

Варто додати, що під час весняної призовної кампанії відповідно зі всіх військових частин 13-го армійського корпусу буде звільнено у запас більше 1600 військовослужбовців строкової служби, а призвано більше 800 юнаків.

Для адаптації призовників до умов військової служби в кожній військовій частині призначені адміністрації зборів молодого поповнення, до яких увійшли офіцери та сержанти з високим рівнем методичної майстерності, розроблено програму початкової підготовки військовослужбовців, яка складається з ознайомчого та навчального курсів. Паралельно триватиме поглиблене психологічне вивчення та медичне обстеження молодого поповнення.

Протягом перших двох тижнів молоді солдати вивчатимуть загальні обов’язки військовослужбовців та обов’язки солдата, текст Військової присяги, обов’язки військовослужбовців під час несення служби в нарядах, ознайомляться з військовою технікою та озброєнням за фахом, отримають знання та навички володіння стрілецькою зброєю.

Підполковник Віталій Іванов, офіцер Західного регіонального медіа-центру МО України (м.Львів)

Капітан Віктор Шубець, прес-секретар 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України (м.Рівне)