друкувати


Сумнівний кредит ЄБРР

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-05 11:30:45

Сумнівний кредит. Івано-Франківська влада вирішила ще раз подумати, чи потрібна місту позика від Європейського банку реконструкцій і розвитку та грант шведського уряду у розмірі 17 мільйонів євро.

Нагадаємо, взяти в борг кошти на реконструкцію теплопостачання міськрада вирішила більш ніж два роки тому. Однак через різні бюрократичні труднощі гроші на рахунки «Теплокомуненерго» ще не надійшли. За втрачений час значно зросла вартість запланованих робіт. Найбільше сумнівів щодо доцільності отримання кредиту нині є у депутатської комісії з житлово-комунальних питань.

Обранці підрахували — зважаючи на здорожчання газу, повернути позичені мільйони буде важко. Тим часом вже розпочався конкурс з визначення виконавців робіт. Його головною умовою є участь в тендері виключно іноземних підрядників. Тому місцевий бізнес не зможе освоїти близько 200 мільйонів гривень. Проблемне питання депутати мають намір заслухати на пленарному засіданні сесії 14 квітня. Про доцільність отримання кредиту обранці перш за все хочуть розпитати міського голову.

Джерело: Радіо «Західний полюс»