друкувати


Євген Гірник категорично проти перепоховання Степана Бандери

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-05 09:30:57

Розмови про перепоховання Степана Бандери в Калуші і створення там пантеону героїв України – це вода на млин Табачника, – переконаний народний депутат України, «нашоукраїнець» Євген Гірник.

Свою позицію з даного приводу він висловив під час прес-конференції 4 квітня, присвяеної звіту про роботу очолюваної ним Благодійної фундації ім. Олекси Гірника.

Як стверджує депутат, жоден з тих громадських активістів, які сьогодні виступають за перепоховання праху провідника ОУН на Прикарпатті, не радився з даного приводу ні з членами родини Бандери, ані з представниками ОУН. Крім того, жоден з них жодного разу не був присутнім на судових процесах з приводу підтвердження законності присвоєння звання Героя України Степану Бандері та Роману Шухевичу. «На щастя, – зазначив з даного приводу депутат, – поки що не йдеться про позбавлення цього звання Олекси Гірника. Але не виключено, що дійде і до цього, адже мій батько також з юридичної точки зору не мав громадянства України. Тому ми беремо участь в усіх судових процесах з даного приводу».

Зі слів пана Гірника, ідея створення в Калуші пантеону героїв дає підстави Дмитру Табачнику та іншим українофобам стверджувати, що галичани обмежені, адже Бандера не боровся за незалежність Калуша чи Прикарпаття, він боровся за незалежність всієї України. А тому, – переконаний депутат, – пантеон має бути тільки в Києві.

Автор: Сергій БІЛИЙ