друкувати


Першого квітня військкомат не жартує

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-01 01:30:06

Якщо першого квітня до вас постукали в двері і вручили під розписку повістку з вимогою з’явитись до військового комісаріату то будьте певні – це не жарт.

Першого квітня по всій території нашої держави стартує чергова призовна кампанія «Весна – 2011».  Загалом по Україні цього разу буде призвано 20 тисяч осіб. Частка Прикарпаття в цьому 780 юнаків. З них до Сухопутних військ буде скеровано 296 новобранців, до Повітряних сил – 182, до частин центрального підпорядкування – 38, Внутрішніх військ –160, державної спеціальної транспортної служби – 40. Крім цього, 49 юнаків з
Івано-Франківської області піде служити до Військово-морських сил ( з них 15 – до  морської піхоти і 27 – до берегової оборони). А 16 найкращих представників  Прикарпаття представлятимуть регіон у «Президентському полку».

– Хочу нагадати всім хлопцям від 18-ти до 25-ти років, що відсутність повістки не звільняє громадянина від конституційного обов’язку  захисту Батьківщини, – наголосив заступник військового комісара (з призову) Івано-Франківського обласного військового комісаріату підполковник Ігор Павлюк. – Більше того, відповідно до чинного законодавства, чоловік призовного віку, якщо йому не було вручено повістку має сам з’явитись до військкомату і заявити про себе. Адже за ухилення від призову передбачена кримінальна відповідальність. І яка б вона не була чи штраф у розмірі кількох тисяч гривень, чи утримання кілька місяців під вартою, це тавро на все життя. З яким потім складно знайти нормальну роботу та будувати своє майбутнє.

Так же обласний комісар Івано-Франківського комісаріату полковник Ігор Боловицьких  звернувся до призовників та їх батьків з проханням дотримуватись законності та не шукати різноманітних «обхідних шляхів» у вирішенні питань відстрочки або звільнення від призову.

– Хочу попередити всіх, про те, що в нашій державі зараз розгорнуто широкомасштабну боротьбу з такими ганебними явищами як корупція і хабарництво, – зокрема зазначив він. – І особа яка дає хабар несе таку ж саму кримінальну відповідальність як і той, хто його приймає. Отже не потрібно провокувати наших працівників і наражати себе на небезпеку опинитись за гратами.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони