друкувати


В.Шкляр не проти прийняти Шевченківську премію з рук особисто В.Януковича

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-04-01 09:30:45

Автор роману «Залишенець. Чорний ворон» Василь Шкляр повідомив, що прийме Шевченківську премію, якщо йому вручить її особисто Віктор Янукович.

Таку заяву письменник зробив в середу, під час прес-конференції для представників прикарпатських ЗМІ. «Звісно візьму, – сказав він на відповідне запитання журналістів. – Візьму, в очі йому подивлюсь, чарку з ним вип’ю і попрошу гроші на фільм».

Розмови про те, що планується зйомка кінофільму за мотивами роману, давно вже точаться в українських мас-медіа. Як стверджує пан Шкляр, на створення якісної кінострічки потрібно щонайменш 20 мільйонів гривень і то лише в тому випадку, якщо фільм зніматиме український режисер. Якщо ж це буде американець чи навіть поляк – такі варіанти в даний час розглядаються – ця сума буде значно більшою. Письменника обурив той факт, що сьогодні на розвиток українського кіно в бюджеті закладено 130 мільйонів гривень, які йдуть фінансування зйомок російських серіалів, в той час, як сам він змушений збирати гроші на фільм за своїм твором поміж людей.

Автор: Сергій БІЛИЙ