друкувати


Р.Коцаба: Майже половина івано-франківців не пошкодують грошей на патрони

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-28 12:30:24

Заплатити 1 долар за патрон і йти виборювати свободу готова половина івано-франківців, які взяли участь у вуличному опитуванні на тему: «Чи вартуємо ми свободи слова?», яке проводив 25 березня, в день річниці загибелі В’ячеслава Чорновола, івано-франківський громадський активіст, лідер обласної «Пори» Руслан Коцаба.

Як завжди на вибір респондентів було запропоновано 5 варіантів відповідей, діапазон яких коливався від відверто провладного, на кшталт «Тільки Янукович подарує нам свободу слова! Доказано роковинами правління» до непримиренно радикального «Свободу не дарують, свободу виборюють! Адже один патрон коштує тільки 1 долар…».

Традиційно вже радикально налаштованих івано-франківців виявилась більшість: з 113 учасників голосування 51 респондент висловив готовність викинути кілька доларів на патрони і йти виборювати свою свободу, в той час як лише троє опитаних погоджуються з інформаційною політикою Віктора Януковича. Приблизно однакова кількість опитаних: 28 та 25 підтримали відповідно іронічний варіант «Хруні, які обирають хрунів, не вартують свободи слова. Доказано українцями» та консервативний «Свобода слова закінчилася вбивством Чорновола і Гонгадзе. Зараз свободи слова немає!»

На жаль лише 6 респондентів виявили прихильність до загальноєвропейських цінностей, відзначивши, що «ми - європейці, які зовсім не потребують цензури (будь-якої)».

Тим не менш, голосування викликало бурхливу дискусію, в якій кожен міг аргументувати свою позицію і висловити інші варіанти відповіді, які не увійшли до запропонованого для голосування переліку.

Автор: Сергій БІЛИЙ