друкувати


На місцеву театральну сцену Криза таки потрапила

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-25 10:30:37

Не пускай кризу у свою душу — під таким гаслом уже кілька років поспіль натхненно працюють франківські служителі Мельпомени. Та на місцеву театральну сцену Криза таки потрапила.

На щастя, лише у вигляді вистави. Саме так називається смішна трагедія, яку привезли до івано-франківська львів'яни. Авторство п'єси, а також режисура й постановка вистави, розповів народний артист України Святослав Максимчук, належать його учневі — молодому акторові театру імені Заньковецької Оресту Огороднику.

«Криза -- це коли порожньо не в гаманці, а в серці», — такий лейтмотив вистави з буденною та звичною сьогоденню назвою. За сюжетом, у невеличкій квартирі одне у одного практично «на головах» мешкають три покоління, що не можуть і, головне, не хочуть порозумітися. Глядачі з легкістю пізнають себе в ситуаціях, до котрих потрапляють герої. Сама ж вистава, каже виконавець головної ролі — актор Янош Юхницький — торкається усіх куточків душі кожної людини. На сцені театру імені Заньковецької вона з успіхом йде вже другий театральний сезон поспіль — завжди з переаншлагами. Завдяки гастролям заньківчан з кризою познайомились також у Коломиї, Чернівцях та Рівному. Тепер до обраних приєдналися і франківці, яким 2 вечори поспіль дарували це оригінальне дійство. Загалом виставу «Криза» зіграли вже 70 разів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»