друкувати


Пожежники обстежили більше 70 помешкань в смт.Гвіздець на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-24 11:45:30

На сьогоднішній день, зважаючи на ситуацію, що склалася в Івано-Франківській області з пожежами, травмуванням та загибеллю на них одним із найважливіших завдань пожежно-рятувальної служби, органів місцевого самоврядування, є забезпечення протипожежного стану населених пунктів зменшення кількості пожеж та трагічних наслідків на них.

Саме з цією метою та з ініціативи Управління МНС в Івано-Франківській області проходять комплексні відпрацювання житлового сектору на території сіл та селищ Коломийського району. Зокрема такі відпрацювання пройшли і в селі Гвіздець Коломийського району.

Свою роботу учасники відпрацювання розпочали інструктивною нарадою, в якій взяли участь працівники Коломийського управління МНС, працівники МПО с.Гвіздець, представники органів місцевого самоврядування, фахівці газової служби, РЕМу, працівники соціального захисту. В ході наради представники ознайомилися з програмою проведення даного заходу та обговорили ряд організаційних питань.

Під час відпрацювання учасники чотирьох рейдових груп які здійснювали подвірні обходи, в першу чергу звертали увагу на соціально незахищені верстви населення, котрі, як свідчить статистика, найчастіше стають винуватцями пожеж та жертвами вогню. Під час огляду помешкань виявлено, що не всі господарі осель приділяли належної уваги протипожежному стану будинків: пошкоджені печі, не дотримуються протипожежні відстані від печі до горючих матеріалів, електрогосподарство експлуатується в неналежному стані, порушуються відстані від газових приладів до горючих матеріалів.

В ході відпрацювання учасники рейдових груп обстежили більше 70 помешкань, провели з людьми роз’яснювальні бесіди щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки в побуті, вручили тематичні листівки.

Того дня працівники МНС побували і в місцевій школі, де провели для вихованців закладу «Урок безпеки». Зокрема в ході зустрічі вони розповіли школярам про діяльність МНС та звернули особливу увагу учнів на дотримання правил поведінки в побуті, особливо при користуванні пічним опаленням, електроприладами, газовими приладами, спалювання сухої трави. Під час проведення зустрічі перед учнями виступила команда ДЮП Гвіздецької ЗОШ 1-3 ст. Про підсумки відпрацювання буде повідомлено органи місцевого самоврядування для прийняття рішень по усуненню виявлених недоліків.

Джерело: Коломийське РУ Управління МНС