друкувати


Цьогоріч учні 5-8 класів складатимуть письмові іспити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-23 02:30:49

Цьогоріч учні 5–8 класів складатимуть письмові іспити. Таке нововведення від Міністерства освіти. У кінці навчального року школярі писатимуть підсумкові контрольні роботи з чотирьох предметів.

А це — українська та іноземна мови, математика, історія України. Ці результати будуть відображені на підсумкових оцінках за другий семестр. Все для того, кажуть в управлінні освіти, аби визначити рівень засвоєння навчального матеріалу.

Результати контрольних, в свою чергу, допоможуть запровадити в Україні нові стандарти загальної середньої освіти. Виконання підсумкових контрольних робіт в кінці навчального року для більшості Івано-Франківських шкіл є звичною практикою. Цьогоріч їх відмінністю є чітко визначений зміст та форма проведення для всіх загальноосвітніх навчальних закладів України. Тож нині місцеві освітяни очікують на конкретні завдання від профільного міністерства не лише для учнів, але й для педагогів. Підсумкові контрольні роботи будуть проведені з 10 по 20 травня. За результатами учні отримають відповідні бали з кожного предмету. Їх враховуватимуть і при виставленні семестрової оцінки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»