друкувати


В Івано-Франківську виросте Біблійний сад

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-23 03:30:42

В Івано-Франківську виросте Біблійний сад. Нині Прикарпатські біологи ретельно збирають колекцію рослин, які згадуються на сторінках Святого Письма. А їх тут більше сотні.

Це різноманітні дерева, трави та злаки, половина з них, кажуть ініціатори, можуть рости в кліматичних умовах нашої місцевості. Тож в унікальному саду з'являться паростки буку, верби та тополі. Поряд з ними виноград і троянди.

А ще різноманітні бобові та навіть дині й гарбузи. Біблійний сад простягатиметься на території ботанічного саду, який знаходиться в Дем'яновому лазі. Відвідати його зможе кожен бажаючий. Для людей з особливими потребами тут планують викласти широкі доріжки, заїзди та поручні. Таблички з назвами рослин будуть продубльовані шрифтом Брайля. Таку ідею з неабияким захватом підтримали і місцеві священнослужителі. Кажуть, поява у місті такого саду, допоможе людям глибше пізнавати Бога. Наявність Біблійного Саду в нашому місті, кажуть ініціатори, сприятиме розвитку національного та міжнародного туризму на Прикарпатті. Тож вже цьогоріч ініціатори обіцяють висадити перші деревця.

Джерело: Радіо «Західний полюс»