друкувати


На Івано-Франківщині проживає 1649 дітей-сиріт

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-21 03:45:06

В Івано-Франківській області проживає 1649 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 453 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. Службами у справах дітей сформовано банк даних на всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Традиційною і пріоритетною для області формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є опіка/піклування. Із 1649 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1278 перебувають під опікою/піклуванням (що складає 76% від загальної кількості дітей зазначеної категорії).

У регіоні діють 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 21 дитина та 62 прийомних сімей, в яких виховується 81 дитина. За 2 місяці 2011 року створено 1 прийомну сім’ю, в яку влаштовано 2 дітей, довлаштовано 2 дітей в діючу прийомну сім’ю.

Усиновлення в області є однією із пріоритетних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внаслідок якого вони набувають прав рідних дітей та позбуваються статусу дитини-сироти. За 2 місяці поточного року 8 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування усиновлено громадянами України.

В даний час службами у справах дітей ведеться активна робота щодо встановлення статусу дітям, позбавленим батьківського піклування, внесення в базу ЄІАС «Діти» фотокарток дітей і регулярного поновлення інформації в картках дітей. Службою у справах дітей облдержадміністрації здійснюється щотижневий моніторинг з даних питань.

Джерело: Служба у справах дітей Івано-Франківської ОДА