друкувати


У прямому ефірі обговорили перспективи військово-музичного мистецтва

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-19 09:00:55

До участі в заході були запрошені військовий диригент – начальник Західного територіального центру військово-музичного мистецтва капітан Богдан Катриняк та художній керівник Центру, заслужений діяч мистецтв України, полковник у запасі Микола Орач.

Під час ефіру офіцери поділилися із глядачами новинами та планами на майбутнє. Зокрема, колишній начальник Центру, полковник у запасі Микола Орач, представив широкому загалу свого наступника – капітана Богдана Катриняка, також він розповів, що незабаром львів’яни, небайдужі до військового мистецтва, матимуть нагоду оцінити нову роботу колективу.

– Ви знаєте, що 10 років тому, в рамках візиту до України, наше місто відвідав Іван Павло II. Виникла така ідея, аби цього року ми спільними зусиллями з духовенством, відомим виконавцями, і не лише зі Львова, підготували високоідейний мистецький продукт. Усіх таємниць не буду розкривати, розповім лише, що зараз колектив вже розпочав роботу, а співпрацюватиме з нами відомий львів’янин, композитор Мирослав Волинський.

Натомість капітан Богдан Катриняк розповів, що він нещодавно повернувся із Києва, зі зборів військових диригентів, які братимуть участь у святкуванні 20-ї річниці незалежності України.

– Основна увага під час них приділялась організаційному плануванню, а також питанням матеріального забезпечення військових оркестрів, які братимуть участь у святкових заходах. Крім того, у серпні в Львові планується проведення військового параду, під час якого увага глядачів та гостей міста, природно, буде прикута до військових музикантів. Для того, щоб святкування відбулося на високому рівні планується залучити військові оркестри Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, 80 окремого аеромобільного полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ, Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України, військові оркестри з Дрогобича, Тернополя. Зрештою сьогодні узгоджується основна програма та вирішуються інші організаційні питання, – зазначив капітан Богдан Катриняк.

На завершення зустрічі в ефірі у виконанні начальника Західного територіального центру військово-музичного мистецтва капітана Богдана Катриняка пролунала пісня «Офіцерське життя».

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ