друкувати


«Золоті» сухі дерева

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-18 10:30:13

50 тисяч гривень на зрізання аварійних дерев та 99 тисяч гривень на потреби формування крон виділено цього року з міського бюджету Івано-Франківська.

Про це днями повідомив директор місцевого ВАТ «Зелене господарство» Василь Федів. З його слів, на сьогоднішній день вже сформовано крону 369 дерев, а 34 сухих дерева зрізано. Тим не менш в місті ще залишається 138 аварійних дерев, 70 з яких перебувають в найкритичнішому стані.

В той же час, зі слів пана Федіва, сьогодні існують проблеми з освоєнням виділених з бюджету коштів: з одного боку частину коштів не пропускає держказначейство, а з іншого дістають депутати-«свободівці», які направили нещодавно запит щодо обґрунтованості витрат коштів на зрізання дерев. Депутати, зокрема, піддали сумніву твердження працівників «Зеленого господарства», що зрізання одного дерева коштує бюджету міста 1400 гривень.

«А воно і не коштує стільки, – стверджує пан Федів, – воно подекуди коштує значно дорожче – навіть до двох тисяч гривень. Лише оренда вишки коштує 1500 гривень, а треба ще кран, машини, трактори…»

В даній ситуації садівники розраховують на підтримку ДМП «Теплокомуненерго», яке може використовувати спиляні дерева в якості біопалива для котелень. Для цього, за твердженням керівника підприємства Василя Рущака, декілька працівників ДМП направлені на спеціальні курси із зрізання дерев.

Автор: Сергій БІЛИЙ