друкувати


За новими підручниками з історії навчатимуться 11-класники з 1-го вересня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-17 01:30:44

За новими підручниками з історії України навчатимуться одинадцятикласники з 1-го вересня. Про це заявили у профільному міністерстві.

До нової книги внесли зміни, що стосуються національного визвольного руху 1941–1945 років. Зокрема — відновили термін «Велика вітчизняна війна». По новому у підручнику висвітлена і діяльність ОУН-УПА. Йдеться про втрати, що їх завдав націоналістичний рух гітлерівцям. А от про боротьбу ОУН-УПА з радянськими військами — там ймовірно мовитися не буде.

Натомість в міському управлінні освіти кажуть — у міністерстві краще б подбали про вчасне забезпечення шкіл підручниками. Адже чимало 11-класників завершують навчальний рік без підручників. Місцеві викладачі з історії України переконані, попри усі намагання вищого керівництва змінити історію, діти мають отримувати об'єктивну інформацію. Для цього вчителі самостійно вивчають історичні факти та викладають різні погляди на події. Починаючи з часів незалежності підручники з історії України переписували декілька разів. Востаннє рік тому. Тоді з підручників для учнів 5-их класів вилучили теми — помаранчевої революції визвольних змагань УПА та січових стрільців.

Джерело: Радіо «Західний полюс»