друкувати


Податкова змусила підприємців шикуватись у кілометрові черги

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-17 10:30:36

Державна податкова інспекція зобов'язала приватних підприємців щомісяця подавати звіти щодо наявності найманих працівників. Звіт мають подавати і ті, в кого найманих працівників не має. Підприємці скаржаться, що через нововведення вони змушені годинами стояти в чергах у податкову.

"Раніше я один раз на квартал подавав звіт до податкової інспекції разом із звітом про доходи. У новому Податковому кодексі якийсь "розумник" придумав, що приватні підприємці, що не мають найнятих робітників, повинні щомісячно подавати звіт до податкової інспекції про їх відсутність", - повідомив виданню ТСН.ua київський підприємець Володимир.

За його словами, зараз терміново, до 20 березня, усі приватні підприємці повинні подати такі звіти. Інакше - великий штраф. "Питання: кому це треба? У чергах багато літніх людей, стоять в черзі по кілька годин у тисняві і духоті", - обурився підприємець.

"Особисто я сьогодні простояв у такій черзі 3,5 години. І тепер мені це належить робити кожен місяць. Я приватний підприємець, займаюся ремонтом пральних машин. Працюю сам вже 4 роки, найняті робітники мені не потрібні, навіщо віддавати комусь частину мого заробітку?" – додав він.

Джерело: ТСН