друкувати


Гостями Академії Сухопутних військ були кадети американського Вест-Пойнту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-16 09:30:42

Сьогодні гостями Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного стали кадети американського Вест-Пойнту. Це традиційні відвідини, мета яких полягає у поглибленому вивченні колегами з-за океану організації освітянської діяльності в українському військовому виші.

Організовуючи захід, командування Академії врахувало побажання американської сторони і окрім ознайомлення з навчально-матеріальною базою закладу, відвідин провідних кафедр та структурних підрозділів, музею та храму навчального закладу, виділило достатньо часу для спілкування кадетів з курсантами академії. Проведений з цією метою «круглий стіл» продемонстрував обопільну зацікавленість щодо процесу підготовки офіцерських кадрів в академіях, окреслив проблемні питання, які тим чи іншим чином впливають на якість навчання та життєдіяльність їхніх колективів.

Підбиваючи підсумки візиту, начальник Академії Сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук запевнив, що побратимські стосунки й надалі матимуть продовження. Адже саме через такі заходи з’являється можливість не лише оцінити власний набутий досвід щодо навчання та виховання майбутніх фахівців для сухопутних військ, але й зважити, так би мовити, на погляд з боку, тим більше столітній вейст-пойнтський.

На згадку про перебування генерал вручив американським гостям книги та фільм про видовий навчальний заклад.

Автор: Ігор МАХНО. Регіональний медіа-центр МО України. М.Львів