друкувати


В більшості випадків фальсифікують добре розрекламовані препарати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-15 09:30:12

На Прикарпатті у 90% суб'єктів оптової та роздрібної реалізації ліків виявлені порушення. Такі результати спеціалізованих перевірок.

Як правило підприємці не дотримуються умов зберігання ліків або ж торгують неліцензованими препаратами. Щодо фальсифікату, то в області його не виявили. Провізори пояснюють це жорстким контролем та кількома етапами захисту, від ввозу ліків, до виробництва та продажу.

Натомість в Україні за минулий рік державна інспекція з контролю якості лікарських засобів виявила більше 2 мільйонів упаковок неякісних та незареєстрованих медикаментів. В більшості випадків, кажуть спеціалісти, фальсифікують добре розрекламовані препарати. Не останню роль у розв'язанні рук фальсифікаторам, переконують юристи, відіграють засоби масової інформації. Які телерекламою створюють ажіотаж навколо тих чи інших препаратів. На часі, переконують фахівці, заборона реклами ліків, а також введення вищих штрафів та жорсткішої відповідальності за фальсифікат. До речі, по останньому уже розроблено законопроект.

Джерело: Радіо «Західний полюс»