друкувати


Молодий футболіст з Коломийщини потрапив до донецького "Металурга"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-14 09:30:52

Молодий футболіст з Коломийського району восени минулого року потрапив у склад дублюючої команди донецького "Металурга". Це найбільше досягнення юнацького футболу Прикарпаття у минулому році. Одразу ж після приходу в команду Роман став одним з її лідерів та кращим бомбардиром після першого кола. На його рахунку 5 голів та 2 результативні передачі. Мрія Романа - перша команда. Про особливості перебування у "Металурзі" - з перших уст.

Розкажи читачам газети про себе, про перші кроки у футболі... Хто навчав тебе азам цієї гри?

Любов до футболу появилась ще в дитинстві, змалку мріяв стати професійним футболістом... Першими тренерами були Петро Петрович Грабець та Олексій Роман. А от перший раз я себе проявив на районному рівні, на турнірі "Шкіряний м'яч", де став кращим гравцем своєї команди...

Як сталось так, що ти потрапив у донецький "Металург"?

У 2009 році проходив міжрегіональний турнір, де я виступав за збірну Івано-Франківської області, там мене помітив тренер Донецької області і запросив у "Металург". Згодом я поїхав на оглядини, після яких мене залишили у команді.

Як тебе прийняли у команді? Адже всім відомо про "дружбу" сходу та заходу України...

Чесно кажучи думав приймуть гірше... Але ставлення до мене, таке ж саме, як і до інших гравців команди (сміється).

Як ти ставишся до головного тренера своєї команди? Адже у минулому він був відомим гравцем...

Сергій Юрійович Шищенко ще доволі молодий тренер, який сам недавно закінчив футбольну кар'єру, тому все розуміє. Мені дуже приємно тренуватись під опікую такого тренера.

Чи є у тебе друзі з основної команди?


Звичайно є, тут кожен один одного знає. Я б скоріше сказав, що це партнерські відносини.

А хто кумир Романа Дебелка у футболі?


Не знаю... (задумується). Напевно раніше - Андрій Шевченко, тепер є й молодші зірки світового футболу від котрих треба брати найпозитивніше.

Чи задоволений ти своєю грою у першому колі та які плани у тебе на майбутнє?


Більше задоволений, ніж ні. Тому що за проведені 10 матчів в основі, забив 5 голів і віддав 2 результативні передачі. А щодо планів: ну, як всі футболісти в такому віці, стараюсь попасти в першу команду і закріпитись там в основі.

Чи часто ти буваєш вдома? Чи спілкуєшся з колишніми партнерами по команді?


Відпускають не часто, але при першій же можливості стараюсь приїжджати. А щодо колишніх партнерів по команді, то я звичайно ж підтримую зв'язок з ними, проте не з усіма.

Який матч за "Металург" вважаєш найкращим для себе?


Це напевне була гра із запорізьким "Металургом", де ми на виїзді здобули 3 очки і в якій я відзначився дублем. Рахунок того матчу 2-1 на нашу користь.

Джерело: Газета "МАТЧ"