друкувати


Apple не залишає шансів іншим постачальникам планшетів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-10 04:30:17

Вихід Apple iPad 2 посіяв хаос в стані виробників. Планшет вартістю $ 499 залишає більш дорогим моделям дуже мало шансів. Як відомо, частина виробників вирішила прискорити випуск своїх планшетів, але, за словами джерела, два або три виробники вже вирішили відкласти вихід своїх планшетів, щоб переглянути специфікації і знизити вартість.

Наприклад, відомо, що в Samsung визнали «неадекватність» Galaxy Tab 10.1 у порівнянні з iPad 2, називаючи товщину і ціну пристрою основними проблемами.

Планшети, які повинні були вийти в квітні, могли б бути конкурентами першої версії iPad, але модель iPad 2 підняла планку - це пристрій тонший і легший за свого попередника, будучи більш продуктивним і краще оснащеним. І все це при тій же самій ціні. Одночасно Apple знизила ціну на iPad першого покоління до $ 399, створивши сильний тиск на конкурентів. Результат? На ринку поки немає жодного реального конкурента планшетам Apple і незрозуміло, коли він може з'явитися.

Затримка з випуском інших планшетів складе місяць або два. Більш того, вже анонсовані моделі тепер можуть ніколи не з'явитися в каналах дистрибуції - в цьому просто не буде сенсу.

За оцінкою галузевих джерел, планшети мають коштувати менше $ 399, щоб мати шанси на участь у боротьбі за ринок. Жоден з планшетів на платформах Intel і Windows або ARM і Android ще не досяг такого рівня. Таким чином, якщо всі конкуренти Apple, разом узяті, зможуть цього року зайняти хоча б 20% ринку планшетів, це буде великим успіхом для них.

Джерело: www.ixbt.com