друкувати


Військовослужбовці вшанували річницю смерті командира УПА Р.Шухевича

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-06 11:00:56

5 березня, у селі Білогорща під Львовом, військовослужбовці Львівського гарнізону взяли участь у поминальній панахиді та громадському віче з нагоди 61-річниці загибелі командира Української Повстанської Армії генерал-хорунжого Романа Шухевича.

Цього дня біля пам’ятника видатному українцеві зібралося чимало представників громадських організацій. За традицією до підніжжя обеліску було покладено скорботний вінок та квіти. До заходу долучилися голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк, заступник міського голови Львова Василь Косів, представники силових відомств гарнізону.

– Сьогодні ми вшановуємо великого українця, воістину народного героя України, справжнього генерала – Романа Шухевича. Він віддав життя за майбутнє України», – сказав Михайло Цимбалюк. За його словами, таким особистостям сьогодні ми повинні вклонятися і конкретними справами розбудовувати Україну. М.Цимбалюк також подякував сину Роману Шухевича – Юрію за те, що він продовжує справу батька.

– Ми у Львові добре знаємо, хто наші герої, – заявив заступник міського голови Львова Василь Косів. Він зазначив, що сьогодні немає збройної боротьби, немає крові, але сьогодні боротися за Україну для молоді означає здобувати найкращу освіту, не брати і не давати хабарі, і присвячувати дещицю свого часу не тільки для себе, а й для інших.

Син Романа Шухевича, Герой України Юрій Шухевич зазначив, що шлях до визнання генерала УПА був тяжким, були часи, коли люди навіть не могли вимовляти його ім’я під стархом арешту. У 1990 році біля цього пам’ятника відбулася перша панахида по Романові Шухевичу, і це стало публічним визнанням його заслуг перед Україною.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ