друкувати


Компанія Lenovo розробила ноутбук, який управляється поглядом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-04 12:59:41

Китайська компанія Lenovo розробила ноутбук, який управляється поглядом. Прототип цієї моделі був показаний на виставці високих технологій CeBIT-2011 в Ганновері.

Завдяки шведської технології Tobii, що відстежує рухи очей, власники ноутбуку можуть за допомогою погляду управляти курсором, збільшувати фотографії, перемикатися між відкритими вікнами або настроювати яскравість дисплея. Ноутбук направляє в очі користувача інфрачервоне світло, а приховані в корпусі лептопа камери розпізнають їх відображення на сітківці.

Систему відстеження погляду потрібно спеціально налаштовувати для кожного користувача, при цьому неважливо, чи носить він окуляри.

Як повідомляється, технологія ще не отримала широкого застосування, однак вже давно використовується серед людей з обмеженими можливостями.

Лептоп Lenovo через вбудовані камери вдвічі товстіший за середній лептоп. Tobii протягом найближчих декількох років сподівається удосконалити свою технологію, а також зробити її компоненти більш компактними і доступними за ціною.

Джерело: ТСН