друкувати


В.Брус: Дефіциту борошна на Івано-Франківщині нема і не буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-03-03 12:30:55

1 березня заступник голови облдержадміністрації Василь Брус провів чергову робочу нараду щодо забезпечення Івано-Франківської області продовольчим зерном і борошном для випічки соціальних сортів хліба.

Учасниками наради були в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку Іван Андріїшин, голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Тетяна Савчин, директор ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» Іван Красовський та керівники основних хлібопекарських підприємств обласного центру.

Зазначалося: обласна державна адміністрація проводить постійний моніторинг наявного продовольчого зерна в агроформуваннях області. Щоб стабілізувати ціни на основний продукт харчування, хліб, 21 лютого прийнято розпорядження голови ОДА №92 «Про хліб та хлібобулочні вироби, які користуються найвищим попитом».

За словами Василя Бруса, «Проводяться організаційні заходи з переміщення продовольчого зерна з Аграрного фонду України на ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» та ТОВ «Калуський комбінат хлібопродуктів» для переробки на борошно. Питання хліба на особливому контролі у голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка».

«Дефіциту борошна в області нема і не буде, – наголосив заступник голови ОДА Василь Брус. – Радимо краянам не створювати ажіотажу, на якому, як правило, виграють посередники».

Василь Брус поділився побаченим на суботніх виїзних ярмарках в різних мікрорайонах Івано-Франківська: «Спекулянти, яких скрізь предостатньо, ящиками скуповують олію по 12.50 за літр, мішками – значно дешевше борошно, рис, а потім, причому зразу ж – перепродують продукти харчування втридорога, сіючи серед довірливих місцевих покупців неправду. Мовляв, склади з продовольством порожні», - наголосив заступник голови ОДА.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА