друкувати


Комп'ютеризація амбулаторій — вимога часу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-28 11:30:37

Комп'ютеризація амбулаторій — вимога часу. В цьому переконаний депутат обласної ради Юрій Дерев'янко, тому намагається всіляко цьому сприяти. Цього разу пощастило Переріслянскій амбулаторії.

Вона обслуговує 3 села, а це близько 6 тисяч населення. Аби мешканці змогли отримувати ще якісніші послуги Благодійного фонду Дерев'янка закупив для медиків цілу низку необхідного обладнання. Особливо лікарі тішилися стоматологічним інструментарієм, який за останніх 15 років не поновлювався.

Не кажучи вже про комп'ютеризацію медичного закладу. Досі все зберігалося на паперових носіях. Нова апаратура дасть можливість систематизувати інформацію в електронному вигляді. Депутат обласної ради поповнив лікувальний заклад і твердим інвентарем. З ним ситуація була катастрофічна. Переріслянській амбулаторії скоро 30 років, стільки ж і кріслам, яких катастрофічно не вистачало, і не лише персоналу. Не було де посадити пацієнтів. Проблема, каже Ярослав Ісопенко, на перший погляд банальна однак 80% коштів, які виділяють на медицину витрачається на зарплату та ліки, на інші потреби фінансів нема. Тому така допомога від депутатів обласної ради вкрай необхідна.

Джерело: Радіо «Західний полюс»