друкувати


Депутати Івано-Франківської міськради визнали незадовільною роботу мера

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-26 05:00:13

Визнати роботу Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса в сфері житлово-комунального господарства в 2006-2010 роках незадовільною вирішили депутати Івано-Франківської міськради на своїй VII позачерговій сесії.

Головним питанням, яке розглядалось на сесії, було прийняття Комплексної програми реформування житлово-комунального господарства в місті Івано-Франківську. Зі слів заступника Івано-Франківського міського голови Миколи Саєвича, програма базується на принципах, загладжених у відповідних загальнодержавній та обласній програмах. Вона, зокрема, передбачає перехід від системи житлово-експлуатаційних організацій до об’єднань співвласників багатоквартирних будинків як центральних ланок системи та управляючих організацій як посередників між замовниками та виконавцями комунальних послуг.

Програма також передбачає введення оплати компослуг за єдиною розрахунковою книжкою, що, на думку пана Саєвича, дозволить створити єдину електронну базу платників і підключити її до інтернету, передачу асфальтного заводу КП «ДРЕУ», створення муніципальної ритуальної служби, міського пункту керування пасажирськими перевезеннями в Івано-Франківську тощо.

Бюджет програми становить понад 400 мільйонів гривень. 55 мільйонів пропонується витратити вже цього року. З них 26 мільйонів гривень становитимуть кошти міського бюджету, 22 мільйони – з бюджету Державного і 7 мільйонів гривень – кошти мешканців міста.

Депутати програму, хоча й з численними зауваженнями, але підтримали, проте нагадали меру обласного центру, що в 2009 році їх попередники вже приймали рішення про створення на базі ЖЕО дев’яти житлових компаній. В той же час, жодних дій на виконання цього рішення зроблено не було. Зі слів мера, таке рішення було хибним, оскільки по суті воно змінювало лише вивіску на ЖЕО, в той час як сама система залишалась незмінною. «Цей варіант запропонував попередній начальник міського управління житлово-комунального господарства, – зазначив пан Анушкевичус, – за що його і було звільнено».

Аргументи мера не подіяли і з ініціативи депутатів-«свободівців» до рішення про затвердження програми першим пунктом було включено визнання незадовільною діяльності мера в попередній каденції, за що і проголосувало 49 присутніх в сесійній залі депутатів.

Автор: Сергій БІЛИЙ