друкувати


М.Вишиванюк: Зараз надзвичайно вигідно займатися вирощуванням сільгосппродукції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-26 01:30:03

Питання продовольчої безпеки стає пріоритетним для всього світу. На цьому під час засідання колегії Івано-Франківської обласної державної адміністрації, 25 лютого, наголосив Михайло Вишиванюк.

За словами голови ОДА, минулого року у різних державах світу відбулося 38 голодних бунтів, які в окремих випадках з локальних конфліктів переросли у революції.

«Спостерігається світова тенденція до значного зростання цін на продукти харчування, – наголосив Михайло Вишиванюк. – Якщо півроку тому вартість однієї тонни пшениці складала 160 доларів, то нині вона – 360 доларів США. За останні 5 років вчетверо збільшилася ціна на рис. Швидкими темпами змінюються також ціни на енергоносії».

Об′єктивними причинами подорожчання продуктів харчування голова ОДА вважає зменшення кількості земель та збільшення чисельності населення і його потреб.

«Зараз надзвичайно вигідно займатися сільськогосподарською продукцією, – переконаний Михайло Вишиванюк – Буде гріх, якщо десятки тисяч гектарів землі стоятимуть незораними, а їх можна знайти у кожному районі області».

«Перспективною на Прикарпатті стає галузь буряківництва, – наголосив Михайло Вишиванюк. – Виробництво цукру з тростини в 2011 році буде на 30% дорожче, ніж з буряка. Тож вирощування цукрових – дуже прибуткова справа. Усі бажаючі вирощувати солодкі корені будуть забезпечені насінням. Для його придбання цукровий завод виділятиме авансові платежі від виробництва».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА