друкувати


Василь Сав’юк: З кожним роком сильних плавців стає все менше й менше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-24 05:45:29

22-23 лютого в басейні коледжу фізвиховання проходив чемпіонат Івано-Франківської області з плавання серед дорослих, а також обласна першість серед молоді та молодшої вікової групи – юнаків 1993 р.н. та дівчат 1995 р.н.

В змаганнях брали участь найсильніші спортсмени області.

«На превеликий жаль, - каже голова обласної федерації плавання Василь Сав’юк, - з кожним роком сильних плавців стає все менше й менше. Є на те причина дуже проста, але найголовніша – нестача спортивної бази для тренувань. Басейни працють практично тільки в опалювальний період і немає змоги вести повноцінну підготовку до змагань. Ті спортсмени, які зараз мають звання майстрів спорту, кандидатів в майстри спорту, починали займатися в сім-вісім років, коли не було проблем із роботою басейнів, базовою підготовкою. Далі в нас, треба говорити відверто, картина не втішна. Поки що ми можемо радіти результатам Олександра Ісакова, але з часом нам доведеться розраховувати на нове покоління плавців. А якщо ми не вирішимо питання роботи одного з басейнів протягом року, то ситуація буде в нас невтішна».

Якщо говорити про результати цього чемпіонату, то, каже керівництво, порадував своїми показниками діючий майстер спорту Роман Лесів, тим самим підтвердивши своє звання. Тренерський склад сподівається на успішний виступ плавця на чемпіонаті України, що відбудеться за тиждень. А також має надію, що збірна команда області потрапить до числа кращих в естафетному плаванні.

Саме на чемпіонаті області формувалася збірна команда на українську першість, що пройде 1-5 березня в Дніпропетровську.

Отже, до складу збірної області потрапили: Роман Лесів, Тарас Твердушко, Назар Царевич, Олександр Рудюк, Костянтин Поляруш, Олександр Ісаков, Орест Коцаба, Яна Желєзняк. Представником разом з командою поїде тренер, старший викладач кафедри фізвиховання ІФНТУНГ Валентина Ткачук.

Джерело: sport.if.ua