друкувати


Громади можуть і мусять мати вплив на вирішення локальних проблем

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-24 10:30:38

Громади можуть і мусять мати вплив на вирішення локальних проблем. Так вважають представники Європейського Союзу та ООН, котрі вже кілька років співфінансують проекти, які мають на меті здійснити реформи у енергозбереженні, комунальній сфері чи медицині.

На Прикарпатті іноземці пообіцяли допомагати активним мешканцям й надалі. За останні чотири роки з міжнародною допомогою села та міста області вирішили майже 200 локальних проблем на суму 73 мільйони гривень. Закордонних коштів на Прикарпаття надійшло в 22 рази більше, аніж з власних бюджетів.

Як отримати грантову допомогу знають у Галичі. Там з міжнародною підтримкою та завдяки єдності громади відремонтували каналізацію дитсадка та утеплили школу. Хоча, визнають галичани, спочатку в інвесторів не вірили. ООН та ЄС готові фінансувати лише ті проекти, в реалізації яких братиме участь громада. Тому влада закликає прикарпатців об'єднуватись. Участь громади у вирішенні своїх проблем, запевнили міжнародні експерти, є одним з факторів, який може швидше наблизити Україну до вступу у ЄС.

Джерело: Радіо «Західний полюс»