друкувати


«Діти Світла» міста Коломиї відзначили 10-літній ювілей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-22 01:30:27

Молодіжна християнська спільнота «Діти Світла» міста Коломиї відзначила 10-літній ювілей.  Урочистості відбулися за місцем осідку цієї духовної спільноти — в катедральному соборі Преображення Христового. Архієрейську Святу Літургію відслужили з преосвященним владикою Миколаєм Сімкайлом засновники та духівники спільноти, а сьогодні священики катедри Коломийсько-Чернівецької єпархії о.-митрат
Руслан Ваврик, о. Юрій Андрійчук та о. Олександр Волощук.


Храм був переповнений парафіянами, на свято прибули також колишні вихованці. Владика Миколай у вітальному слові подякував спільноті «Діти Світла» за добрий розвиток та попросив її членів і надалі розвивати активне духовне життя серед дітей і молоді Коломиї та залучати однодумців. По завершенні Літургії преосвященний подарував спільноті Державний прапор України, трисвічник як символ Божого Світла у Пресвятій Тройці та інші подарунки.

У святкуванні десятиріччя «Дітей Світла» взяли участь християнські молодіжні спільноти «Надія у Господі» з Городенки, «Архібратство святого Йосафата» і «Товариство святої Ольги» з Делятина, «Світло Христової Любові» із Заболотова, «Діти Світла» з Королівки.

Зауважимо, що «Діти Світла» — одна з сучасних форм християнської духовної формації молодого покоління. Як і інші, впродовж минулих років спільнота брала участь у різних духовних заходах: у прощах та літніх таборах, концертах духовної музики та пісні, у благодійних акціях. Не цуралися «Діти Світла» й активного відпочинку та розважальних заходів. Втім, вихованцям спільноти її виховники ніколи не забували нагадувати про спільну тиху молитву та духовні розважання.

Кореспондент «Галичини» запитав отця-митрата Руслана Ваврика, чи виправдали його сподівання вихованці, і на це він відповів: «Як духовний наставник, так, як батько, радію, що наші духовні діти знайшли добру дорогу в своєму житті. Коли ціле покоління дітей виростає на твоїх очах — це приємно. Але для мене набагато приємніше, коли вони обирають дорогу служіння Богові і своєму народові. Таким шляхом сьогодні прошкують десять наших вихованців, які стали священиками, ієромонахами, монахами і монахинями. Сьогодні наша духовна спільнота налічує майже 60 дітей різного віку. У молитвах я також покладаю на них добрі надії».

Автор: Роман ІВАСІВ
Джерело: Газета "Галичина"