друкувати


З кролями на волю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-15 06:33:31

В Івано-Франківську відкрилась мистецька виставка, присвячена пухнастим вуханям.

Кріль. Ця пухнаста грайлива тваринка стала центральною фігурою нової виставки, яка відкрилась днями в галереї «Лакмус», що в Івано-Франківську, під назвою «Кролі на волі». Виставка являє собою мультижанровий мистецький проект, який поєднав у собі роботу цілої плеяди прикарпатських митців, серед яких художник Роман Бончук, дизайнери Андрій Єфіменко, Володимир Грицуляк, коваль Сергій Полуботько та інші. «Кролик, -- коментує подію співкоординатор проекту дизайнер Владислав Залевський, -- це особлива фігура, адже він білий і не тільки… а ще пухнастий, солодкий веселий…»

Роботи представлені в експозиції, виконані в різних жанрах і видах мистецтва, з використанням найрізноманітніших технік. Тут і живопис, і графіка, і м’яка іграшка, і робота по металу, дереву, кондитерське мистецтво і навіть … живі кролі з чудернацькими іменами та характеристиками.

«Кролик активний та розумний, -- продовжує пан Залевський і аргументи візуальної культури в цьому більш, ніж доказові. Можливість будувати людські стосунки на пріоритетах позитиву і взаємоповаги, на усвідомленні відповідальності за долю нації і власної родини та не забуваючи про задоволення, іронію, сміх».

Автор: Сергій БІЛИЙ