друкувати


Ю.Костенко: Занедбана економіка – це хвороби, які переходять від Уряду до Уряду, від Президента до Президента

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-14 05:12:51

Голова Української народної партії відвідав з робочим візитом Івано-Франківськ. В ході спільної з Івано-Франківським міським головою Віктором Анушкевичусом прес-конференції він дав оцінку політичним та економічним процесам,що відбуваються на сьогоднішній день в Україні, та окреслив в даному перспективи українських правих партій.

Політик, зокрема, висловив переконання, що правляча Партія регіонів за рік перебування при владі – період, за який вже можна робити певні висновки – не виконала жодної із своїх обіцянок щодо суттєвого покращення життя громадян України. З його слів, про це сьогодні говорять насамперед іноземні експерти, чиї рейтинг констатують, що в даний час Україна перебуває на 162-му місці з 183 країн світу (поруч з Бурунді, Того, Ліберією, Східним Тимором) за рівнем економічних свобод та на 145-місці з тих таки 183 країн за умовами ведення підприємницької діяльності. Не зменшилось і податкове навантаження на підприємців, які не дочекались, зі слів політика, ані податкового раю, ані податкових канікул. Зокрема, сьогодні український виробник сплачує 135 різноманітних платежів до бюджету. Ця цифра є більшою, ніж в державах Середньої Азії і майже вдесятеро більшою, ніж в розвинених країнах. «Найбільш універсальним показником економічної активності в будь-якій державі, -- стверджує політик, -- є державний бюджет. Дефіцит Державного бюджету України сьогодні становить 19 % або 10,3 мільярди гривень».

В той, же час, на думку пана Костенка, вказані негаразди не прийшли з новою командою. «Це хвороби, -- зазначив він, які переходять від Уряду до Уряду, від Президента до Президента».

Лідер УНП вбачає корінь проблеми в тому, що за всі 20 років незалежності при владі в Україні ніколи не було орієнтованої на національного виробника, насамперед представників середнього і малого бізнесу, більшості.

З його слів, таку більшість можливо створити лише за умови, якщо на вибори 2012 року національно-демократичні праві і право-ліберальні сили підуть єдиною політичною силою. Як стверджує пан Костенко, очолювана ним партія провадить сьогодні відповідні переговори зі спорідненими політичними силами. Серед потенційних кандидатів на об’єднання сьогодні розглядаються такі партії, як «Наша Україна», «За Україну!», Народний рух України, Конгрес українських націоналістів. «Мене не цікавить, як ця сила буде називатись, -- зазначив головний «народник», -- мене цікавить склад цієї сили: коли ця політична сила буде опиратись на мале і середнє підприємництво, на виробників, коли ця політична сила буде опиратись на стратегію економічного націоналізму, тоді ми маємо шанси змінити державну політику як на користь виробника, так і на користь європейських стандартів».

Автор: Сергій БІЛИЙ