друкувати


Дотримуйтесь правил пожежної безпеки при користуванні електроприладами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-14 04:57:21

Непокоїть той факт, що трапляються пожежі з причини аварійного режиму роботи електропобутової техніки та газового обладнання. В умовах нецивілізованого ринку в торговельну мережу надходить величезна кількість дешевих виробів. Їхня дешевизна досягається за рахунок якості та безпеки, що зрештою і призводить до пожеж.

Особливої уваги заслуговують кустарні «суперобігрівачі» з відкритою розпеченою спіраллю. Однак, чи витримає проводка у вашій оселі - це ще питання. Грітиме «суперобігрівач» відмінно, але такий обігрівач може стати останнім, бо пожежі від коротких замикань електродротів таких приладів бувають часто.

Нині поширене автономне опалення, що дає змогу мешканцям не залежати від тиску газу в системі та справності постачальних мереж. Однак встановлювати такі котельні слід тільки за умови розроблення проектної документації, обладнання обов’язково мусить мати сертифікат якості, а монтаж повинна виконувати організація що отримала ліцензію на такий вид роботи. Приміщення, де планують поставити котел, облаштовують спеціальними димовими каналами, через які виходитимуть назовні продукти горіння.

Шановні Коломияни! Дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки при користуванні електроприладами та газовим обладнанням, щоб не виникали пожежі в ваших оселях, які нерідко приводять до жахливих наслідків та фатальних випадків.

У всіх випадках негайно дзвоніть по телефону «101»

Джерело: Центр пропаганди УМНС в Івано-Франківській області