друкувати


Д.Шлемко: Партія Регіонів хоче парламентсько-президентської республіки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-10 02:30:33

Партія Регіонів хоче повернутись до парламентсько-президентської республіки. В цьому переконаний лідера обласної організації партії «Батьківщина», народний депутат України Дмитро Шлемко.

З його слів, такі зміни потрібні «регіоналам», щоб залишити за собою президентство після 2015 року. зокрема, з цією метою вони відтягнули наступні парламентські вибори до жовтня 2012 року. Пролонгація діючого парламенту, на думку пана Шлемка потрібна Президенту Віктору Януковичу для того, щоб змінити Конституцію України. «Президент створює конституційну асамблею, - зазначив політик, - і хоче розглянути новий варіант Конституції, за допомогою якої перейти від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської країни. Конституцію можна затвердити двома сесіями. Для цього в діючому парламенті у них є 310 голосів і ще можна цю цифру збільшити. Але, якби вибори мали відбутись у березні 2011 року, невідомо, яким би був новий склад парламенту і чи вдалося б там створити провладну більшість».

Подальший розвиток даного сценарію провідник прикарпатських біло-сердечних вбачає в наступному руслі: Верховна Рада приймає нову Конституцію, її пролонгують до березня 2015 року і, в разі якщо Віктор Янукович як Президент не матиме достатньої підтримки в народі, його можна буде обрати у Верховній Раді або ж обмежити його повноваження до рівня повноважень англійської королеви.

Автор: Сергій БІЛИЙ