друкувати


Збір за першу реєстрацію транспортного засобу замінить податок з власників ТЗ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-08 03:30:16

Збір за першу реєстрацію транспортного засобу визначено в розділі VII Податкового кодексу України. Основними нововведеннями цього збору у порівнянні з попередньо діючим податком є те, що збір буде сплачуватися одноразово – при першій реєстрації транспортного засобу в Україні.

У зазначеному розділі значно скорочено перелік пільг щодо звільнення від сплати за транспортні засоби - легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом двигуна до 1500 куб.см., що придбані за державні та місцеві кошти, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів та інші установи для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

Звертаємо увагу громадян, які будуть проходити технічний огляд або знімати з обліку транспортні засоби у 2011 році – за 2010 рік необхідно сплатити податок з власників транспортних засобів за ставками, які діяли до 1 січня 2011 року. Якщо фізичні особи мали пільги та були звільнені у 2010 році від його сплати, зобов’язані пред’явити документ, що дає право на користування такими пільгами. У разі неподання таких документів технічний огляд транспортних засобів та зняття з обліку не проводяться.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області